У Києві пройшов Кубок Президента України з рукопашного бою

21 серпня у Палаці Спорту в м. Київ відбувся турнір з рукопашного бою на «Кубок Президента України» серед Збройних Сил України та військових формувань, правоохоронних органів та рятувальних служб.

Чемпіонат є одним із найбільших та найвидовищнійших спортивних заходів, організованих за підтримки Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Міністерством молоді та спорту України, Управлінням державної охорони України та Всеукраїнською Федерацією рукопашного бою.

Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець побажав учасникам перемог і зачитав привітання від Президента України.

«Проведення нинішнього спортивного заходу є доброю нагодою засвідчити вашу майстерність, фізичну та психологічну витривалість, командну злагодженість та особисті досягнення у цьому виді єдиноборства. Переконаний, що кожен учасник турніру на шляху до своєї перемоги проявить справжній бійцівський характер, вміння боротися і перемагати», – йшлося у вітальному слові Президента.

На заході були присутні почесні гості: Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, заступник керівника Офісу Президента України Олег Татаров, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Василь Мокан, начальник Управління державної охорони України Сергій Рудь, Президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрій Радченко та керівництво Федерації, Командувач Національної гвардії України Микола Балан, Голова державної прикордонної служби України Сергій Дайнеко, Голова Служби судової охорони України Валерій Бондар, Керівник Головного оперативного управління Державного бюро розслідувань Ігор Гейда, перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький, заступник голови Служби безпеки України Олександр Якушев, а також представники Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України.

Також турнір відвідали представники міжнародних федерацій рукопашного бою – Президент International Budo Federation Фрідберт-Георг Нірінг, делегація із Узбекистану на чолі з Рустамом Емінжановим та делегація із Таджикистану на чолі з Фарходом Ахмедчоновим.

З урочистим словом до учасників та гостей заходу звернувся начальник Управління державної охорони України генерал-майор Сергій Рудь, побажав учасникам удачі, гідного суперництва і блискучих спортивних перемог: «Вірність своєму обов’язку сила та мужність об’єднала та зібрала вас на престижних змаганнях. Саме спортивне єдиноборство дає можливість загартувати себе, проявити свою стійкість, мужність, відвагу та професіоналізм».

У свою чергу Президент ВФРБ Юрій Радченко наголосив, що ці престижні змагання є свого роду Малими Олімпійськими іграми для учасників.

«Бажаю спортсменам перемоги, глядачам – видовищних поєдинків! Хай завжди перемагає Україна та український спорт», – побажав він присутнім від імені нашої Федерації.

Загалом, за перемогу в турнірі змагалися 26 команд із Головного управління розвідки, Державного бюро розслідувань, Департаменту виконання кримінальних покарань, Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Збройних Сил України, Національного антикорупційного бюро України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Служби судової охорони України, Управління державної охорони України.

Понад 100 спортсменів з різних силових структур України зібралися на спортивному манежі, щоб позмагатися за звання найсильнішого, у розділах «Дозований контакт» та «Демонстрація прикладної техніки».

Підтримати учасників прийшли їхні товариші по службі, рідні та близькі. Глядачі мали змогу побачити показовий виступ оркестру Національної гвардії України.

Забезпечення суддівства здійснювалося Всеукраїнською федерацією рукопашного бою України.

За результатами змагань у номінації «Дозований контакт» перше місце виборола команда Державного бюро розслідувань, друге командне місце здобула Державна прикордонна служба України, почесне третє місце дісталося Національній гвардії України.

У розділі «Демонстрація виступів» перше місце здобула команда Національної гвардії України, друге та третє місця розділили команди Управління державної охорони України.

Рукопашний бій – унікальний вид спорту, який є невід’ємною складовою професійної підготовки військовослужбовців. Це – спорт, який об’єднує!

(джерело)